Een huisje in het bos huren

Je wilt een huisje in het bos huren, eventueel om tot rust te komen in de natuur na een periode hard werken, een romantisch weekendje weg met je partner of om simpelweg even terug te gaan naar de essentie. Wat de reden ook mag zijn, een overnachting midden in de natuur heeft een positief effect op ons allemaal.

Dit begrijpen we bij Cabiner maar al te goed. We zijn gestart vanuit het creëren van een gevoel van vrijheid, verbondenheid en avontuur! Zo zijn onze cabins altijd gelegen op prachtige locaties, midden in de natuur.

Voor een verblijf in een van onze cabins heb je volop keuze uit verschillende natuurgebieden. Ga je de rust opzoeken en lange wandelingen maken in het Groningse land of raak je liever verdwaald in het grootste aaneengesloten loofbos in Nederland? Waar je voorkeur ook ligt voor een natuurhuisje, wij hebben de perfecte plek voor jou om echt even helemaal tot rust te komen.

Wil je een huisje in het bos huren? Dit zijn populaire bestemmingen!

Nederland kent veel verschillende natuurgebieden. Dit geeft je de kans om het huisje te kiezen dat perfect aansluit bij jou wensen. Zo kun je bij ons kiezen uit een huisje midden in het bos in een van de nationale parken of een bijzondere overnachting op het water, met onze drijvende cabin in de stille kern van het Horsterwold. 

Onze huisjes in het bos

  • Beekdal Ruiten Aa

  • Stille Kern Horsterwold

  • Nationaal Park Drentsche Aa

  • Nationaal Park Dwingelderveld & Ruinen 

  • Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

  • Basecamp Noord Veluwe

Beekdal Ruiten Aa

In het meest oostelijk deel van Groningen zijn de Sellinger bossen gelegen. Dit eeuwenoude landschap bestaat uit kleurrijke bossen, heide en akkers (essen), rondom de beek de Ruiten Aa. In dit prachtige gebied vind je twee huisjes in de natuur. Onze cabins liggen diep in de bossen verscholen, kilometers uit elkaar. Perfect om even weg in de natuur te gaan dus. Je hebt tijdens je verblijf keuze uit verschillende wandelroutes. Zo kun je kiezen voor een relatief kortere route van 3km, maar heb je ook de mogelijkheid om de routes van 7 of 12km te bewandelen. Het gebied is een walhalla voor wandelaars, bestaande uit verschillende wandelroutes, zoals de 100 km lange Westerwoldepad en de Ronde van Nederland. Al om al een perfecte locatie om een huisje te huren. 

cabin in het bos

Stille Kern Horsterwold

Een uitdaging voor de echte avonturier, verblijven in deze cabin vaardigt een goede voorbereiding, de juiste uitrusting en respect voor de natuur. Als jij al deze boxjes checkt, ben je in voor verblijf op een bijzonder plekje. Het Horsterwold kent een gebied van maar liefst 900 ha, waar de natuur volledig zijn eigen gang kan gaan. Je zult hier nauwelijks paden of routes tegenkomen. Het gebied is ideaal voor een off-the-grid ervaring, zonder telefoonbereik, en biedt mogelijkheden voor wandelen en kanoën. De cabin bevindt zich aan de rand van de Stille Kern op een meertje. Echt een plek voor volledige rust om je heen dus. 

huisje in het bos huren

Nationaal Park Drentsche Aa

Ervaar de Nederlandse wildernis in Drenthe. Het is uiteraard niet voor niks dat we Drenthe kozen als eerste locatie voor onze cabins. Je kunt hier nog uren door de bossen lopen zonder een mens tegen te komen. Ook is het een van de gebieden in Nederland met de minste lichtvervuiling. Dit geeft je de kans om even buiten de bewoonde wereld te stappen en volledig te genieten van de natuur. We hebben 8 mooie huisjes op locatie, verspreid over meerdere kilometers van het park. Cabins 1, 2, 3, 6, 7 en 8 zijn gelegen in het Hart van Drenthe, wat onderdeel uitmaakt van Nationaal Park Drentse Aa. Cabins 4 en 5 zijn gelegen in de Hondsrug, een zandwal die in de voorlaatste ijstijd is ontstaan en van Emmen tot Groningen loopt. Deze zandruggen waren de vestigingsplaats voor de eerste landbouwers, die zich maar liefst 3000 jaar v. ch. hadden gevestigd in het gebied. De steden grafmonumenten hebben ze achter gelaten en kennen wij als de Hunebedden.

hutje in het bos

Nationaal Park Dwingelderveld & Ruinen

Natuur tot hoever het oog kan zien, dat weerspiegelt het Nationaal Park Dwingelderveld & Boswachterij Ruinen. Waar in Nederland heb je tegenwoordig nog de mogelijkheid om kilometers ver te kijken, met enkel heide, vennen en zandpaden in je blikveld? Dit kun je allemaal terugvinden op het Dwingerderveld. Een perfecte afwisseling van bos, heide en stuifzand. Tijdens je vakantie in dit natuurijk vakantiehuisje hoef jij je dus niet te vervelen. De wandelingen naar de cabins starten vanaf Dwingeloo, met een afstand van ongeveer 16km lopen. Je kunt ook kiezen voor een kortere route vanaf Echten. De wandeling is dan ongeveer 7km. Laat je tijdens je wandeling door het bos inspireren door de natuur en prachtige bossen, terwijl jij je weg maakt naar het wellness huisje. 

boshuisje huren

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Nergens in Nederland zul je zoveel bergen bij elkaar zien als hier, ook wel bekend als de "Dutch Mountains" de Holterberg, Noetselerberg, Haarlerberg en Hellendoornse berg liggen allemaal in hetzelfde gebied. In het zuidelijke deel van de Sallandse Heuvelrug staan onze cabins midden in de bossen. Zonder kaart zijn ze niet te vinden en te laat aankomen in het donker is verdwalen. Eenmaal gevonden word je beloond met een knus, natuurrijk vakantiehuisje. In dit bos is in alle seizoenen wel iets te beleven. Zo kun je genieten van een lange wandeling of een leuke activiteit met het gezin. 

huis huren in bos

Basecamp Noord Veluwe

Vakantie vieren op de Veluwe? Ontdek de Veluwe met Cabiner. In het Zwolse Bos ligt goed verscholen een bijzondere open plek, omsloten door bomen en waar alleen de vogels en de zon voor wat beweging in de lucht zorgen. Op dit terrein vind je een aantal cabins. Deze 3 cabins zijn op voet te bereiken in slechts 15 minuten. Zo ben je binnen no time bij het boshuisje. Laat je inspireren door het 100 jaar oude Zwolse bos. Na lange tijd een productiebos te zijn geweest, mag de natuur nu veel meer z'n gang gaan.

bos huisje huren

Waarom kiezen voor Cabiner?

Cabiner is ontstaan vanuit de missie om mens en natuur met elkaar te verbinden. Dit doen we door een netwerk van routes en off-grid cabins op de mooiste plekken die de Nederlandse natuur te bieden heeft. Bij Cabiner geloven we in het creëren van je eigen avontuur. Of je nou alleen tot rust wil komen in het bos of lekker samen op pad wil, jij kiest je eigen avontuur! 

Terug naar de essentie: off-grid in het bos

Alles wat je in de natuur terug kunt vinden is tijdelijk, waaronder onze cabins. De cabin zit namelijk niet vast aan de grond, maar staat letterlijk op zichzelf. Alle systemen zijn off-the-grid zonder enige aansluiten naar binnen of buiten. Zo kun jij je echt even terugtrekken in de natuur. Verder ben je in de cabin van alle gemakken voorzien. Ervaar de kracht van avontuur in de natuur zonder een spoor achter te laten. 

Boek een unieke overnachting midden in de natuur

Ben jij klaar voor een avontuur? Wees verzekerd van een vakantie in de mooiste natuurhuisjes in Nederland. De locaties van Cabiner geven je niet alleen een unieke off-the-grid ervaring, wat totaal anders is dan een typisch luxe vakantiehuisje, maar staan ook nog op de meest unieke plekken in Nederland. Je hoeft niet buiten Nederland op vakantie voor een unieke ervaring, Cabiner bewijst dat er in Nederland nog genoeg te ontdekken is.

Volgende
Volgende

De kunst van het verdwalen